// Wereld Diabetes Dag 2014

Al sinds 1992 is 14 november Wereld Diabetes Dag. Deze dag staat in het teken van diabetes. Er wordt aandacht besteed aan de nog altijd toenemende groei van deze chronische aandoening en de steeds groter wordende sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen van diabetes. Wereld Diabetes Dag valt sinds 2007 onder auspiciën van de Verenigde Naties (VN), wat een belangrijke stap is in de strijd tegen diabetes. Elk jaar staat Wereld Diabetes Dag in het teken van een bepaald thema.

UNite for Diabetes
De campagne ‘UNite for Diabetes’, die onder leiding van de IDF samen met partners (waaronder Novo Nordisk) uitgevoerd werd, had tot doel de VN-resolutie over diabetes geaccepteerd te krijgen en Wereld Diabetes Dag (14 november) onder auspiciën van de VN te laten vallen. Sinds 2007 valt WDD onder auspiciën van de Verenigde Naties. Dit betekende een belangrijke stap in de strijd tegen diabetes. Novo Nordisk blijft uiteraard actief betrokken bij ‘UNite for Diabetes’ campagne en WDD. En samen met de International Diabetes Federation (IDF) roept zij op tot wereldwijde verandering.

Diabetes is een ongeneeslijke ziekte die bij onvoldoende behandeling kan lijden tot zeer ernstige complicaties of dodelijk kan zijn. Helaas komt diabetes op steeds jongere leeftijd voor. Volgens de International Diabetes Federation (IDF) leven er momenteel wereldwijd tenminste 366 miljoen mensen met diabetes. De uitgaven aan diabeteszorg bedragen in 2011 465 miljard dollar. Diabetes is een sluipmoordenaar die onze volle aandacht verdient. Mensen met diabetes verdienen de best mogelijke behandeling, nu en in de toekomst.

In Nederland hebben één miljoen mensen diabetes. Slechts 80% van hen weet dit. Dit betekent dat zo’n 200.000 mensen rondlopen met diabetes zonder dit te weten. En diabetes groeit, harder dan wij tot nu toe dachten. Volgens de consultants van Booz & co zullen er al in 2020 1,4 miljoen mensen met diabetes zijn.

Met z’n allen moeten we de opmars van diabetes stoppen, want samen veranderen we de toekomst van diabetes. Dit is precies de missie van Novo Nordisk: met zinvolle innovatie diabetesbehandeling verbeteren en groei van gerelateerde kosten beperken.

Voor meer informatie: klik hier