// Artikel

WCS Kenniscentrum Wondzorg (WCS) lanceert digitaal Wondenboek

Het bekende WCS Wondenboek is sinds 1 september 2020 gelanceerd in een digitale versie, zowel als app als  online via de website van het WCS.

Klik hier voor de link naar het WCS Wondenboek.

Sinds 1990, exact 30 jaar geleden, is het WCS Wondenboek een begrip in wondzorg Nederland en België. Het boek is opgebouwd uit diverse inhoudelijke hoofdstukken, zoals bij voorbeeld decubitus, ulcus cruris, brandwonden  en een hoofdstuk met een overzicht van alle in Nederland verkrijgbare producten binnen de wondzorg. Elke twee jaar verscheen er een herdruk, waarbij alle hoofdstukken werden geactualiseerd.

En daar zat nou juist het manco, zegt René Baljon, voorzitter van WCS. Het is niet meer van deze tijd dat je twee jaar moet wachten op actuele informatie. Vandaar dat we overgegaan zijn naar een digitale versie die continu actueel gehouden wordt door een speciale Wondenboek redactieraad.

En zoals het een kenniscentrum betaamt, hebben we besloten het nieuwe digitale Wondenboek kosteloos beschikbaar te stellen voor alle zorgverleners. Daarmee hopen we een impuls te geven aan het verbreden van kennis op het gebied van de wondzorg. 

Leveranciers van wondproducten kunnen ‘branded content’ toevoegen aan hun producten. Daarmee worden producten verrijkt met extra informatie over onderzoeken, casuïstiek, productflyer(s), brochures, bijsluiters of relevante artikelen. Per product kunnen maximaal tien pdf-bestanden gekoppeld worden. Voor meer informatie daarover: wondenboek@wcs.nl

De app van het Wondenboek is zowel verkrijgbaar in IOS (Apple) als Android (Google).

Download in de Apple store

Ontdek het op Google Play