WCS Academy

De wereld staat op zijn kop. De zorg staat op zijn kop. De chronische en electieve zorg is tot stilstand gekomen en de acute zorg zit in een cumulatiemodus. De Covid-19 pandemie grijpt zorgwekkend om zich heen en geen enkel land wordt daarin gespaard. De maatschappij die wij kennen is drastisch aan het veranderen. Alle zekerheden zijn niet meer vanzelfsprekend. Als WCS Kenniscentrum Wondzorg passen wij ons ook aan, aan deze nieuwe (on-)werkelijkheid. Zo hebben wij ons gehele programma van de WCS Academie aangepast. Alle cursussen en masterclasses zijn tot aan de zomer gestaakt of doorgeschoven naar het najaar. De Hands On Praktijkgerichte Training hebben we moeten annuleren.

In het licht van alles wat er nu gebeurt zijn dit minor issues. We hopen na de zomer de activiteiten weer op te kunnen pakken. Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke en onzekere tijden.

René Baljon, voorzitter WCS Kenniscentrum Wondzorg

cursussenWCS Academy is een onderdeel van WCS Kenniscentrum Wondzorg en verzorgt inmiddels ruim twintig jaar (incompany) trainingen, cursussen en workshops voor verpleegkundigen, verzorgenden en (para-)medici over wondzorg en aanpalende aandachtsgebieden, zoals bijvoorbeeld pijn en voeding.

De diverse cursussen, trainingen etc. worden verzorgd door professionals uit de praktijk, veelal bestuurs- of commissieleden van de WCS. Daardoor biedt het cursusprogramma van WCS Academy naast theorie ook praktische informatie, direct gevoed vanuit de praktijk (best practice), alsook vanuit de literatuur (evidence based).

Het programma van WCS Academy is o.a. geaccrediteerd door het V&V Kwaliteitstregister. Sommige cursussen ook voor andere doelgroepen.

Om je accreditatiepunten te krijgen, dien je bij je inschrijving je BIG nummer op te geven (online).

Zijn accreditatiepunten voor jou niet van belang, bijvoorbeeld omdat je doktertassistente bent, dan hoef je geen nummer in te vullen.

WCS Academy biedt regulier vijf verschillende cursussen aan, vijf masterclasses en jaarlijks eenmalig een Hands-on training. Aanmelden daarvoor kan via deze website. Na aanmelding ontvang je een factuur en ongeveer drie weken voor aanvang van je cursus worden je bescheiden toegestuurd.

crkbo_instellingAnnuleren na inschrijving is kosteloos mogelijk tot twee maanden voor de aanvangsdatum van de cursus. Daarna ben je het volledige inschrijfbedrag verschuldigd.

Het programma van de WCS Academy is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)