// WCS Kenniscentrum Wondzorg reikt de WCS Award 2023 uit aan dr. Annemie Galimont-Collen

Utrecht, 18 april 2023, 18e WCS Congres

Op 18 april 2023 ontving dr. Annemie Galimont-Collen uit handen van René Baljon, voorzitter van WCS Kenniscentrum Wondzorg, tijdens het WCS Congres in de Jaarbeurs te Utrecht de WCS Award 2023 voor haar bijzondere werk binnen de wond- en huidzorg in Nederland.

Dr. Annemie Galimont is dermatoloog, wetenschapper en gepassioneerd kennisdeler. Annemie is op vele terreinen zichtbaar; ze is naast praktiserend dermatoloog van het dermaTeam Zeeland en de polikliniek dermatologie van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal, ook als wetenschapper zichtbaar in talrijke nationale en internationale project- en expertgroepen. Ze is onder andere actief lid als secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV) en lid van de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV)

Interdisciplinaire samenwerking creëren staat hoog in het dagelijkse to-do-lijstje van Annemie. De carrière van Annemie kenmerkt zich voornamelijk in het zichtbaar gepassioneerd dermatologische kennis delen in vaktijdschriften, op sociale media en met haar eigen ontwikkelde huidopleiding. Zij geeft al meer dan 15 jaar opleidingen dermatologie aan zorgprofessionals, allen met een affiniteit voor huidaandoeningen en is met regelmaat te zien als gastspreker op Nederlandse en internationale evenementen.

Met haar aanstekelijke manier van presenteren is Annemie een gepassioneerde kennisdeler om de dermatologie binnen wond- en huidzorg Nederland meer zichtbaarheid te geven.