// Blog Jessica Bakker. Balanceren

De zoveelste klaagzang over corona? Nee hoor, want de huidige tijden brengen ook nieuwe mogelijkheden met zich mee. In het kader van innovatie en vakinhoudelijke ontwikkeling is er veel gaande.  Als ik voor mezelf spreek, een ongelooflijk aanbod van webinars. Het is inmiddels te vergelijken met Spotify: niet te kiezen, ik vind alles leuk en interessant.

Dus prioriteiten stellen en de balans houden tussen werk en privé. Want veel webinars worden in de avonduren aangeboden en dat is na een dag binnenwerken best veel beeldscherm, iets waar ik mijn kinderen juist voor waarschuw. Balanceren toch…?

Ik word er blij van wanneer ik na een dag binnen zitten de hond nog mag uitlaten of buiten kan sporten. Kortom, je wordt in deze bizarre tijden ook best handig in het plannen binnen de gestelde kaders van de lockdownregels voor thuis(werken).

Ook het aantal overleggen lijkt toegenomen, Teams hier, Zoom daar. En als je pech hebt, zit je met vierkante oogjes achter je beeldscherm.

Ik klaag niet hoor, je wordt er zeker niet slechter van, maar ik werkte toch in de gezondheidszorg? Ook al zijn we digitaal goed op weg, de patiënt, waar we het allemaal voor doen, wacht fysiek. De patiënt wacht op mij in het verpleeghuis, in de wachtkamer van de huisartsenpraktijk, in zijn thuissituatie.

Dus, wanneer mogelijk, op weg naar de patiënt, zalig weer even een stukje rijden in mijn auto. Een andere omgeving, een ander uitzicht. ‘En route’ met mijn behandelkoffer, fysiek overleg met collega’s, die dagen zijn mijn uitjes, zeker nu! Na zo’n dag is mijn balans weer oké.

Jessica Bakker, bestuurslid WCS Kenniscentrum Wondzorg

Reageren: klik hier